top of page

Acne

Wat is acne?

Acne is een veelvoorkomende huidaandoening die wordt veroorzaakt door ontstoken of verstopte talgklieren. Talgklieren produceren talg (olie) om de huid gehydrateerd te houden, maar bij acne produceert de huid te veel talg, wat kan leiden tot verstopte poriën. Als de poriën verstopt raken, kan er bacteriegroei optreden, waardoor de huid ontstoken raakt en acne ontstaat.

Acne kan verschillende vormen aannemen, waaronder:

  • Mee-eters (comedonen): kleine, zwarte of witte puntjes op de huid, die ontstaan wanneer de poriën verstopt raken met talg en dode huidcellen.

  • Papels: rode, ontstoken bultjes op de huid.

  • Puistjes (pustels): rode, ontstoken bultjes met een witte of gele kop erop.

  • Cysten: grote, pijnlijke, met pus gevulde bulten die diep in de huid zitten.

Acne komt vaak voor bij tieners en jongvolwassenen, maar kan ook bij volwassenen voorkomen. Het kan verschillende oorzaken hebben, zoals hormonale veranderingen, genetica, stress, ongezonde voeding en bepaalde medicijnen. Acne kan worden behandeld met mesopeels, hydrofacial en microneedling.

Een goede thuisverzorging is natuurlijk ook heel belangrijk.

Wat houdt een acne behandeling in?

Het is belangrijk om te onthouden dat de behandeling van acne een proces is dat tijd kost en afhankelijk is van de individuele behoeften van de cliënt. Een huidtherapeut of schoonheidsspecialist kan helpen bij het kiezen van de juiste behandelingen en het opstellen van een behandelplan dat past bij de individuele situatie.

  1. Gezichtsbehandelingen: Een professionele gezichtsbehandeling kan helpen om de poriën te reinigen en de huid te exfoliëren. Dit kan helpen om overtollige talg en dode huidcellen te verwijderen die bijdragen aan acne. De behandeling kan bestaan uit stomen, reinigen, tonifiëren, exfoliëren, masker en hydrateren.

  2. Chemische peelings: Chemische peelings kunnen helpen bij het verminderen van acne en acne littekens door dode huidcellen te verwijderen en de huid te exfoliëren. Er zijn verschillende soorten chemische peelings beschikbaar, waaronder glycolzuur, salicylzuur en trichloorazijnzuur. Het is belangrijk om de juiste peeling te kiezen op basis van de individuele huidtype en de ernst van de acne.

  3. Microdermabrasie AQUAGLO: Microdermabrasie is een techniek waarbij een apparaat wordt gebruikt om de bovenste laag van de huid te exfoliëren. Dit kan helpen om dode huidcellen en overtollige talg te verwijderen en de huid te stimuleren om nieuwe, gezonde cellen aan te maken.

IMG_9477.JPG

MAAK NU EEN AFSPRAAK OM UW ACNEPROBLEEM OP TE LOSSEN.

 

Wil je graag een einde maken aan jouw acneprobleem en weer vol zelfvertrouwen en stralend door het leven gaan? We helpen je graag! Maak online een afspraak voor een behandeling op advies of neem contact op voor meer informatie.

bottom of page