top of page

Pigmentatie en melasma

Pigmentatie of melasma is een aandoening van de huid waarbij er donkere vlekken ontstaan op de huid. Het wordt ook wel aangeduid als hyperpigmentatie.

Melasma wordt meestal veroorzaakt door blootstelling aan de zon en hormonale veranderingen, zoals tijdens de zwangerschap of door gebruik van hormonale anticonceptie. Het komt vaak voor bij vrouwen en mensen met een donkere huid.

Melasma manifesteert zich als donkere, meestal onregelmatig gevormde vlekken op het gezicht, de hals, de borst en de armen. Deze vlekken zijn over het algemeen niet pijnlijk of schadelijk voor de gezondheid, maar kunnen wel ontsierend zijn en een negatieve invloed hebben op het zelfbeeld.

Wat houdt deze behandeling in?

Melan Tranx is een behandeling van het merk Mesoestetic die speciaal is ontworpen voor de behandeling van hyperpigmentatie, inclusief melasma. De behandeling bestaat uit een combinatie van professionele behandelingen en thuisverzorging met producten van Mesoestetic.

De professionele behandeling bestaat uit het aanbrengen van een gepersonaliseerde cocktail van actieve ingrediënten op de huid, zoals tranexaminezuur, glycolzuur en melkzuur. Deze ingrediënten helpen om de melanineproductie te verminderen en de huid te exfoliëren, waardoor donkere vlekken worden verminderd en de huid er egaler uitziet.

Na de professionele behandeling wordt een thuisverzorgingsroutine voorgeschreven, bestaande uit producten van Mesoestetic die helpen om de resultaten te behouden en de huid te beschermen tegen verdere pigmentatie. Deze producten bevatten ook actieve ingrediënten zoals tranexaminezuur, vitamine C en retinol.

De behandeling kan worden aangepast aan de specifieke behoeften en huidtype van de patiënt. Meerdere sessies van de behandeling worden vaak aanbevolen om optimale resultaten te bereiken.

Hoe maak ik best een afspraak?

Boek een GRATIS huidanalyse en we bekijken samen welke traject er voor uw het beste is. Wordt je graag nog dezelfde dag behandelt kun je best een behandeling op maat boeken. Dan doen we eerst een huidanalyse bespreken we deze samen en starten we direct het traject op.

bottom of page