top of page

HOE VERZORG IK MIJN HUID THUIS IN 5 MINUTEN......

Gezichtsverzorging… hoe verzorg ik dagdagelijks mijn gelaat?

Onze huid is heel uniek! Het is een complex orgaan dat aan zowel inwendige als uitwendige invloeden onderhevig is. Onze huid zorgt voor ons persoonlijk voorkomen, ons huidtype. De noden van ‘jouw huid’ zijn dan ook specifiek ‘jouw noden’ en niet die van een ander.

Het aanbod op de markt is zo groot dat het voor jullie moeilijk is om te kiezen uit dit groot assortiment. Ik help jullie heel graag bij deze zoektocht.

In mijn blog wil ik heel graag bespreken hoe je dagdagelijks je huid verzorgt. Als ik gedaan heb met de gelaatsverzorging bij nieuwe klanten leg ik steeds het verzorgingsritueel voor thuis uit. Ik merk dat dit niet altijd evident is. Voor mij is alles vanzelfsprekend… het is dan ook mijn beroep… maar ik besef heel goed dat dit voor jullie niet zo makkelijk is. Daarom wil ik hier nogmaals alles op een rijtje zetten hoe het verloop van de dagdagelijkse verzorging eruit ziet.


Gezichtsverzorging ’s morgens en ’s avonds:

  1. Je start de dag met je gezichtsreiniging.

  2. Je brengt je serum of ampulle aan (werkt 8x sterker dan een dag -of nachtcrème!!). Na het aanbrengen tokkel je even met je vingers op de huid zodat het product goed kan inwerken.

  3. Als volgt breng je je oogcrème aan. Dit doe je mooi zowel aan de bovenkant als aan de onderkant. Het ooggebied is gevoelig dus daar wrijven we niet maar gaan we ook het product in de huid tokkelen. (!we brengen geen dag -of nachtcrème rond de ogen aan. Deze bevatten oliën en worden niet opgenomen door de huid rond de ogen. De huid rond de ogen is heel fijn en gevoelig en heeft echt nood aan een speciale oogverzorging!)

  4. Als laatste breng je je dag -of nachtcrème aan.

  5. Nu kunnen we starten met onze make-up of kunnen we met een mooi verzorgde huid gaan slapen.Ik hoor heel vaak van jullie: “pff… Hanan, als het ’s avonds laat is en ik kom uit mijn zetel om naar mijn bed te gaan, dan ben ik te moe om dit nog te doen en dan kruip ik zo in mijn bed.” AiAi… dat is niet goed. Gaan slapen met een huid die niet gereinigd is, is het slechtste wat je kunt doen. Alle vuile stoffen die overdag op onze huid terechtkomen, denk maar aan uitlaatgassen van auto’s, fijn stof die we met ons blote oog niet kunnen zien, make-up… moeten van ons gezicht.


’s Nachts komt onze huid tot rust, start ons herstelproces, dus onze huid moet gereinigd zijn. Doen we dit niet dan is de kans veel groter dat we ontstekingen , zwarte puntjes of vroegtijdige huidveroudering krijgen… Onze huidverzorging is zo belangrijk.


Wat ik ook vaak hoor zijn mensen die hun huid niet reinigen maar wel een nachtcrème aanbrengen. Geloof me, puur water reinigt de huid niet . Immers, alle vuile stoffen steken onder je crème.


!!DUS IK HEB EEN TIP VOOR JULLIE!!


“Als ik gedaan heb met koken en de keuken is opgeruimd is mijn eerste halte de badkamer. Ik ben nog fris en fit, zit nog onder de adrenaline van het dagdagelijkse werk. Ik doe mijn volledige avondritueel voor mijn gezicht en ik voel me ‘clean’. Dan ga ik naar beneden en werk nog wat verder of plof me in de zetel voor mijn me-time moment. Nooit meer een gevoel van ‘o nee, nu moet ik nog mijn gezicht doen of mijn ogen vallen toe’. Als ik moe ben kan ik onmiddellijk mijn bed inkruipen.” Voor mensen die al vroeger thuis zijn van hun werk mag dit avondritueel al om 17u toegepast worden, dan begint de huid al met haar herstelproces.


Van Mesoestetic hebben we verschillende soorten gezichtsreinigingen. Kom gerust langs in de winkel, ik help jullie graag.


39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page