top of page

Gevoelige huid, rosacea en couperose

Rosacea en couperose zijn beide huidaandoeningen die de roodheid van de huid veroorzaken, maar ze verschillen in hun oorzaken en symptomen.

Rosacea is een chronische huidaandoening die zich manifesteert als roodheid en bultjes op het gezicht. Het kan ook leiden tot oogirritatie en een gevoel van warmte op het gezicht. Rosacea kan verergeren door bepaalde triggers, zoals stress, alcohol, hitte en gekruid voedsel. De oorzaken van rosacea zijn niet bekend, maar sommige onderzoeken suggereren dat het te maken kan hebben met een ontstekingsreactie in de huid.

Couperose is een aandoening waarbij kleine, rode bloedvaatjes op de huid zichtbaar zijn. Het komt meestal voor op de wangen en neus en kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder blootstelling aan de zon, alcoholgebruik, warme dranken, temperatuurschommelingen en hormonale veranderingen. Couperose komt vaker voor bij mensen met een lichte huid en kan erfelijk zijn.

Wat houdt deze behandeling in?

Hoewel rosacea en couperose niet hetzelfde zijn, kunnen ze elkaar overlappen en kunnen sommige mensen beide aandoeningen hebben. Het is belangrijk om een huidtherapeut te raadplegen voor een juiste diagnose en behandeling. Behandelingen voor rosacea en couperose kunnen onder meer met peeling, led therapie en juiste thuisproducten. 

Kom ik met 1 behandeling toe?

Aangezien we aan een huidindicatie gaan werken hebben we meerdere behandelingen nodig.

Wij werken met abonnementen zodat de prijs voor u voordeliger wordt dan losse behandelingen te boeken.

Huidverbetering vraagt tijd en veel aandacht? daarom dat we niet met 1 behandeling alle problemen kunnen oplossen.

bottom of page